משרד עורכי דין אריה שורץ

עתירות לבג"צ

עתירות לבית המשפט הגבוה לצדק ועתירות מנהליות המוגשות לבתי המשפט המחוזיים הן תחום התמחות בפני עצמו בעולם המשפט הישראלי.

עתירה היא תובענה המוגשת כנגד גוף שלטוני, בגין החלטה, מעשה או מחדל של אותו הגוף הגורמות עוול לאזרח. כל אדם או גוף שנפגע כתוצאה מהחלטה או מעשה של רשות שלטונית יכול להגיש עתירה ולבקש שינוי ההחלטה או ביטול הפעולות שנעשו.

בעתירה המוגשת לבג"צ צריך לפרוס בפני בית המשפט העליון את כל העובדות, לבסס "זכות עמידה" בפני בית המשפט, ולהעלות טיעונים משפטיים בהרחבה. חוסר סבירות של ההחלטה, חוסר מדתיות בין התועלת לנזק, הפעלת שיקול דעת שגוי, חוסר תום לב, פעולה שלא בסמכות או בניגוד לחוק, אלו הן רק חלק מהטענות המשפטיות הנשמעות בבג"צ.

הכנת עתירה לבג"צ כרוכה בעבודת מחקר מעמיקה, איסוף הנתונים העובדתיים והחומר המשפטי, בניית הטיעונים באופן ראוי ומשכנע.  לעיתים קרובות אורכת הכנת העתירה שבועות ארוכים.

דוגמא לעתירה שהגשנו היא העתירה כנגד הרשות הממשלתית למים וביוב בעניין איסור ההשקיה והשתילה. אין ויכוח שיש בישראל מחסור חמור במים, אך האם האיסור על ההשקיה הוא הפתרון הנכון? מהם הנזקים הנגרמים בשל איסור זה? כיצד מושפעת המערכת האקולוגית מהאיסור, ואיך משפיע ייבוש הגינות על חיינו? האם התועלת מצדיקה את הנזק? על מנת לקרוא את התשובות לשאלות אלו, היכנסו עכשיו לקרוא את העתירה בנוסח מלא, כפי שהוגשה לבג"צ.

 

 

 

 

 

שותפים ברשת: עורך דין פלילי